Our Recent Posts

Tags

Dag en Hoi!

Dit is een week van uitersten. Het zijn eigenlijk al maanden lang uiterste dagen. Maar nu zit ik in mijn laatste week van 'bij de politie' terwijl het al een tijdje voelt alsof ik er niet meer werk. De herfstverkoudheid heeft onmiddellijk plaatsgenomen in mijn lijf en beukt er lekker op los tegen mijn oogkassen en schedel. Het aanrecht heb ik getransformeerd tot mini apotheek met paracetamol, neusdruppels, echinaforce en hoestdrank.

Mij krijgen ze er niet onder! Ik heb een afscheidsborrel en een vakantie in de planning staan voor deze week. Hallo!

De sprong die ik op 9 juli jl. om 11 uur waagde toen ik besloot mijn ontslag in te dienen bij de politie, is vergelijkbaar met de stap in een karretje van de achtbaan zetten (hoewel ik dàt nooit zou durven..). Ik roetsj van het ene gevoel van euforie in het andere van zorgen (ga ik dit redden?), naar vrolijkheid, via bevrijding, naar de zenuwen en dan keer ik weer terug in het besef: Het is in ieder geval lekker niet saai...

En Bam! Naar boven in volle vaart... Whoo!

Al vrij snel kwam ik bij het frisse, leuke, roodharige jonge tekentalent Liene terecht die mijn logo ontwierp, mijn visitekaartjes en mijn website. Ik sprak met heel inspirerende mensen op gave plekken die me op allemaal nieuwe en woeste ideeën brachten voor workshops, ik verslond boeken over schrijven, coachen en storytelling. Mijn filmvriendin Hilde bleek zich ook te verdiepen in fotografie en met haar struinde ik door het lente-achtige Rotterdam, door ons beiden zo geliefd, opzoek naar mooie plekken voor foto's voor mijn website. Samen met mijn lieve Maarten zorgde ik voor kaarten, pennen en vergeetmeniethartjes... alles voorzien van mijn mooie logo.

"Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen" waarschuwde mijn moeder als ik weer ergens mijn naam op kalkte. En ja, het voelt ook een beetje gek om overal mijn eigen naam op te zien verschijnen, maar het moet blijkbaar zo zijn. Die naam past mij en is nu ook mijn handelsmerk.

Ik kan niet wachten om aanstaande donderdag, als ik mijn afscheid-en-hallo-toekomst-borrel geef, mijn kleine cadeautjes uit te delen. Opdat ze maar verspreid mogen worden zodat ik na mijn vakantie, en zeker in het jaar 2019 aan de slag kan gaan met verhalen schrijven, ophalen en doorgeven. Ook buiten mijn heel erg geliefde politie.