Our Recent Posts

Tags

Wat dóe jij zo'n hele dag? Nou dit.

Sta je wel elke dag netjes vroeg op? Vroeg mijn moeder laatst moederlijk. Het is zo. Op de meeste dagen hoef ik geen bus of trein te halen of op tijd op een vergadering te verschijnen en er is ook geen collega die met een heerlijk kopje automatenkoffie op mij zit te wachten. Daarbij heb ik ook nog eens geen kinderen die hun bed uitgerammeld moeten worden of de deur uit geholpen op weg naar school. Dus waarom zou je dan netjes vroeg opstaan?

Omdat het fijn is om een ritme te hebben en omdat er gedacht, geschreven, gesport en gepraat of gekletst moet worden. Wat heb ik dan gedáán tussen de dag dat ik uit dienst was bij de politie (12 november 2018) en nu?

Ok, voor de nieuwsgierigen onder jullie en mijn moeder:

*Ik heb een workshop Storytelling in Vogelvlucht gegeven op een zolderkamer van de Caballerofabriek in Den Haag aan mensen die bij de directie informatievoorziening van de politie werken .

*Ik heb samen met verdercoach Hilde van Poeijer die gespecialiseerd is in rouwverwerking de workshop Verhalend Verder ontwikkeld voor mensen die graag door middel van schrijven vorm willen geven aan hun verdriet.

*Ik heb een sprankelend gesprek gehad met Anne Vries, de grondlegger van het bijzondere platform Idefix, over de kracht van verhalen. Daarvoor ben ik ook naar de verhalenavond toegegaan die Anne organiseert voor mensen die hun slapende ideeën vorm gaan geven en werkelijkheid willen laten worden. Het verhaal van de talentenziener (zo noem ik haar graag) hoop ik binnenkort op te halen en op papier te zetten voor de site van Idéfix.

*Ik heb uren gesproken met twee mannen die samen een bedrijf hebben en hun verhalen heb ik vervolgens uitgewerkt. Vooralsnog alleen voor mij-en henzelf. Hoe en of we hier mee verder gaan, is nog niet duidelijk, maar ik vond het zelf ontzettend leuk, leerzaam en inspirerend om te doen.

*Ik heb een workshop Creatief Luisteren aan een groep agenten gegeven die als taak hebben hun collega's als eerste op te vangen als ze iets heftigs hebben meegemaakt.

*Ik heb een workshop Verhalen Vangen ontwikkeld voor het kunst en educatiecentrum van Zaandam FluXus

*Ik start volgende week met het coachen in vijf bijeenkomsten van een leerling van het Calvijn College in Amsterdam in zijn/haar beroepskeuze.

*Ik ga vrijdag aanstaande een workshop Creatief Schrijven geven aan twaalf politiemensen die allemaal verschillende functies hebben voor het 'Inspiratiepunt' van de Eenheid Oost Nederland.

Een mindere bijkomstigheid van het freelancerschap is van boekhoudkundige aard en aangezien ik aan cijfer- en ambtelijke taalangst lijd, neemt dit veel van mijn tijd in beslag. Gelukkig heb ik vanaf 1 januari een Kees de boekhouder aan wie ik hele domme vragen mag stellen 'want daar zit hij op'.

Mochten er hierboven nou zaken staan die je nieuwsgierig maken of denk je: Dat wil ik ook! Mail me. Dat antwoord ik je in mijn gereserveerde mailuurtje :)