Our Recent Posts

Tags

Bovengemiddeld knap

Hij belde: Waar zit je nou? Ik sta nu bij die huisjes op palen, maar ze kennen geen Merel. Ik zei dat hij een stukje terug moest en naar rechts en toen zag hij mij zwaaien. Hij op zijn OV fiets. Zijn donkere steile haar in een piepklein staartje bovenop zijn hoofd gebonden. Ruitjes broek (zwart/wit), lichtblauw overhemd, rode sokken in sneakers met rode veters. Daar stond ik dan maar mooi in mijn Kinglouis jurkje uit 2009. Water, thee of wijn vroeg ik. Zal wel weer groene thee worden, dacht ik, maar hij antwoordde: Wijntje hoor. De drie zit al in de klok tenslotte. Hij pakte zijn I pad, ik zette een bak aardbeien voor zijn neus en probeerde een fles witte wijn te ontdoen van zijn kurk met een kapotte kurkentrekker. Gaat niet, jij doen en ik duwde hem de fles in zijn handen. Of course darling, jij hebt hem al helemaal naar de gallemiezen geholpen, laat mij maar. Plop.

Ik schonk twee glazen in en ging in de grote hangstoel zitliggen, terwijl hij kaarsrecht op het bankje zat met zijn rug naar de tafel. Zijn blik afwisselend van zijn schoot waar zijn Ipad op lag, via mijn weidse duinuitzicht, soms weer even naar mij. En maar moeilijke vragen stellen over hoe gaat het nu als zzp-er, heb je al klussen, wat is je uurtarief en waarom ga je geen aquisitiecursus volgen. Iedere keer als ik mijn antwoord probeerde te formuleren, zat hij, tikkend op zijn I pad, al klaar met een nieuwe vraag. Maar toen waren de aardbeien op, de glazen leeg en het werk gedaan. We mochten eindelijk naar het strand lopen via de duinen. We gooiden ons neer in een soort tweepersoons hangmat. Witbier, bitterballen en een ondergaande zon vervolmaakte het vakantiegevoel. De moeilijke vragen hadden plaatsgemaakt voor diep filosofische overpeinzingen. Weet je zei hij ineens na lang nadenken: Ik ben bovengemiddeld knap. En het erge is, ik weet dat zelf. Ik knikte vol begrip en liet een fles ijskoude Verdejo aanrukken.