Our Recent Posts

Tags

De maandag van Bakkum


De camping is leeg de zomer verdwenen. Het is maandag. De lucht zo grijs en koud dat niemand er meer in gelooft. Maar toen moest er gewandeld worden door de duinen richting de zee. Sokken aan, vest aan, jas er overheen. Grote stappen, eerst door het hooi dat vers en knapperig zacht is neergelegd op het pad vanaf de camping, dan over het zandpad. Niemand is op hetzelfde idee gekomen, ik ben volkomen alleen. Ik hoor de zee al.

En dan is daar is de lucht ineens zo blauw en wolkjesloos. De wind zwak, zacht en lauw. De zee ruist stilletjes met van die redelijke en ongevaarlijke golfjes. Op het strand liggen dikke witte schuimwolken te wiebelen als drilpudding op een schaaltje. Het vest mag uit, de armen bloot. De verwarming van de huid begint onmiddellijk. De stoelen van de strandtent zijn bijna allemaal leeg. Er zit één vrouw alleen voor zich uit te kijken met een leeg wijnglas in haar linkerhand en een stelletje. Althans, een man en een vrouw van ongeveer dezelfde leeftijd die dan gauw het stempel van stel krijgen. Ik wil graag wijn maar bestel cappuccino en daarna een laffe spa rood zonder ijs maar met citroen. Foto’s maken hoort erbij. Die versturen ook. Het liefste naar mensen die iets met verzuimdossiers doen, vuile luiers verschonen of de administratie op orde proberen te brengen.

Voor me op het strand, in de vloedlijn, zijn twee knappe millennials een bal aan het overgooien. Gracieus en sportief. Broeken opgerold, haar navel ontbloot. Er moet even uitgesloofd worden: Hij gaat op zijn buik liggen, zij gaat met haar buik op zijn rug liggen. Dan drukt hij zich op met zijn handen en voeten in het zand, zijn kont omhoog, zij spreidt haar armen, duwt haar voeten in de lucht en balanceert op hem.

Kan jij dat ook? hoor ik rechts van me bijna hoopvol. Nee! Roept hij uit. Ik kan het ook niet als je niet op me ligt! Ze bestellen bitterballen en kaasstengels. Fuck you met je opdrukken.