Our Recent Posts

Tags

Zomers Zaandam

Ik zag vandaag een man in een lange jurk. Donkerblauw met een bruine print op de voorkant. Hij was vast van zijde en had een reusachtige split waardoor ik de lichtblauwe boxer over de best wel prachtige billen zag. Ja sorry hoor.

Hij was zijn Audi aan het vakantie-inpakken met plastic tennisrackets en een onopgeblazen opblaaseenhoorn. Daarbij wapperde zijn jurk alle kanten op, dus ik kon er ook niets aan doen.

Even daarvoor was ik nog bijna tegen een auto aangefietst omdat ik naar de open schoenen van een oude heer moest kijken. Het waren niet van die Mephisto sandalen, maar hele elegante mintgroene platte schoenen met open tenen en zo’n dun bandje over de wreef. Hetzelfde mintgroen als zijn poloshirt.

Toen ik vanmiddag op weg naar het filmhuis was hoorde ik een hele grote kale Zaankanter tegen een toeristengezin zeggen: The English word for Zaandam is: Insane. Daarbij draaide hij rondjes met zijn wijsvinger wijzend op zijn slaap. Ik zag alleen zijn hoofd boven de schutting uitsteken, maar hij voorzag tenminste mensen van nuttige informatie.

Uiteindelijk moest ik huilen bij een film waar kinderen een voetbalwedstrijd met 14-1 verloren, maar zo blij met dat ene punt waren, dat het leek alsof ze de Champions League hadden gewonnen.

En dan te bedenken dat deze dag nog niet eens voorbij is!