"Blackbirds

typically like

to sing

after rain."

BIRD_MM_Final.png

Sylvana, Team Crisisbeheersing, Nationale Politie

"Ik heb mijzelf opgegeven voor de workshop creatief schrijven. Leek mij wel erg leuk. Hoe maak ik een tekst boeiend en interessant? Ik heb sowieso wat moeite met schrijven. Ik liet het een beetje over mij heen komen.

Uiteindelijk op de dag zelf was het leuk geregeld. Er lagen wat lekkere dingen op tafel. Merel stelde zich voor en toen had zij mij al. Niet standaard: Ik ben Merel en ik doe bij de politie dit dit en dit. Nee, gelijk een leuk verhaal. De essentie van de workshop. 

Wij kregen wat leuke opdrachten waardoor ik collega’s op een andere manier leerde kennen. Een manier die leuk was! De serieuze man, schreef zo creatief! Nooit gedacht. In de laatste opdracht hebben wij als groep, door het schrijven, ook emoties kunnen delen. Zo puur en zo verassend. 

Merel geeft de workshop op een leuke manier en maakt schrijven leuk. Een aanrader voor iedereen! Bedankt Merel, voor deze leuke en bijzondere ervaring."

Cynthia, Teamchef, Nationale Politie

"Een aantal weken terug vroeg ik Merel Metzing om in ons MT haar workshop ‘creatief schrijven’ te geven. Buiten het feit dat Merel een zeer aangenaam en authentiek persoon is, wist zij op verrassende manier ons hele MT te boeien van begin tot eind. Waar we begonnen met een zekere scepsis en zelfs een beetje argwaan (‘is dit wel werk?’) was de feedback geweldig mooi. Merel weet mensen op een eigen manier uit hun comfortzone te trekken, zonder dat het lastig wordt. Er kwamen mooie verhalen en gesprekken uit voort. Dank daarvoor, verhalencoach!"

Eva, Operationeel Expert, Politie

"De workshop creatief schrijven overtrof niet alleen mijn verwachtingen, maar bracht mij zelfs op een leuker pad! Zo dacht ik dat ik zou leren om mijn beleidsstukken wat prettiger schrijfbaar en leesbaar te maken, maar dit bleek niet het geval. Merel leerde ons meer te zien door beter en aandachtiger waar te nemen. Haar enthousiasme en benaderbaarheid is zeer prettig en energiegevend! 
Ik heb geleerd dat ik creatiever ben dan ik dacht. Daarnaast heb ik een andere kant van mijn collegae leren kennen, wat de samenwerking (en het samenzijn) ten goede komt! Veel geleerd en beleefd zonder vooraf gestelde workshopdoelstellingen-gekaderd-door-een-vooraf-vastgesteld-format. Alles wat ik opschrijf doet te kort…"

Gerard, Strategisch adviseur digitale transformatie, Nationale Politie

"Merel wat heb je ons mooi meegenomen op reis, dank je wel! Bij deze van harte aanbevolen... !"

Peter, Team Crisisbeheersing, Nationale Politie

"120 minuten creativiteit...Leuk, gaaf, goed idee voor een keer een niet-werk gerelateerde workshop!

Na een enthousiast gesprek met Merel met de uitleg dat de doelgroep echt hele leuke mensen zijn J, hebben we een workshop datum geprikt voor een deel van ons team.

Pen en papier mee en laat je verrassen!  

De 120 minuten vlogen voorbij, waarbij het onder meer draaide om een creatief verhaal vanuit jezelf vanuit diverse thema’s.

Als je er niet was geweest, had je iets gemist! Dat was de algemene indruk toen de 120 minuten voorbij waren.

Vol energie, synergie, dynamiek en met verhalen, werd de volgende dagen tijdens de koffie en lunch soms een tipje van de sluier opgelicht.

Dit enthousiasme leidde er toe dat er meer collega’s riepen: “Wij willen ook naar Merel”. Gelukkig kwam Merel een paar weken later op bezoek om de laatste groep ook blij te maken.

Wat een belangrijke rol speelde in beide workshops is hoe Merel dit alles doet. Ze inspireert, is leuk, en zorgt er voor dat een ieder in zijn/haar waarde wordt gelaten. Echt een kanjer!"

Ido, Nationale Politie

"Merel heeft het vermogen om het verhaal weer op de agenda te zetten. Wanneer je met haar samenwerkt voelt het helemaal niet onwennig om eens de tijd te nemen om in een groepsoverleg een aantal echte verhalen te vertellen, waar duidelijk wordt met welk onderliggend vraagstuk er wordt geworsteld, wie de helpers zijn, wie en wat tegenwerkt, en in welke context dat gebeurt.

Samenwerken met Merel biedt de ruimte om weer eens echt naar elkaar te luisteren. En hoe dat voelt moet je ervaren, maar ik kan het je van harte aanbevelen!"