'De combinatie van luisteren, liefde voor taal en schrijven,

vormen mijn gereedschapskist'

BIRD_MM_Final.png

Exact vijftien jaar heb ik met veel betrokkenheid en plezier gewerkt voor de Nationale Politie. Al die jaren werd ik omringd door de grootse verhalenvertellers die ik ken: Politiemensen. Die verhalen raakten mij stuk voor stuk en ik kon niet anders dan me verdiepen in de verhalen en in de verteller daarvan. Ik merkte dat als je werkelijk met aandacht luistert naar mensen, je tot zo veel inzichten komt. Maar ik ontdekte ook dat mensen werkelijk met elkaar in contact kwamen en wensen en verlangens bespreekbaar maakten. 

 

De laatste zes jaar specialiseerde ik me in Storytelling. Ik noem dat ook Storylistening omdat ik me niet zozeer bezig wil houden met hoe vertel je een goed verhaal, als wel met: Hoe herken ik een verhaal. Wanneer weet je: Ah! Nu komt het ware verhaal naar boven! En in dat verhaal staat zoveel meer dan de letters die woorden en zinnen vormen op papier.

Ik volgde trainingen storytelling, ging in gesprek, luisterde, schreef, vertelde door en leerde mensen zelf verhalen op te halen en weer door te vertellen.

Ik werkte samen met de verhalenvertellers om betekenis aan hun verhalen te geven en gaf ze hiermee een stem en een geluid. De verhalen kwamen tot leven.